8 ok, amiért érdemes a közösségi autómegosztást választanod

Ha átmenetileg autóra van szükséged a hagyományos autókölcsönzőktől a különböző autómegosztó szolgáltatásokig ma már számos opció közül válogathatsz. Összegyűjtöttük, hogy miért érdemes a közösségi autómegosztást és az AutoPalt választanod.


Fotó: Jonas Junk / Unsplash

1. Foglalás néhány kattintással bárhonnan, bármikor

Az AutoPalon egy helyen több tucat autó közül válogathatsz ár, kivitel, közelség és még sok más szempont alapján. Az autók adatlapján ellenőrizheted az autók elérhetőségét, a bérleti feltételeket és elolvashatod a korábbi bérlők visszajelzéseit is.

A tulajdonosokkal a kapcsolatot néhány gombnyomással fel is veheted. Egyszerre akár több tulajdonosnak is küldhetsz foglalást, ráadásul online akkor is foglalhatsz, amikor már senki nem venné fel a telefont.

Ha foglalási igényeidet elküldted, dőlj hátra és várj a tulajdonosok visszajelzésére. Napközben a legtöbb foglalást 1-2 órán belül visszaigazolják. A végén te döntesz, hogy melyik autót választod.

2. Felesleges papírmunka nélkül

A foglalás mellett a fizetés és a szerződéskötés is online történik.

A bérleti díjat online, bankkártyás fizetés keretében rendezheted. Az online fizetésnek köszönhetően amellett, hogy kaució nélkül bérelhetesz

  • foglalásaidat a jövőben egyetlen kattintással, a bankkártya-adatok újboli megadása nélkül fizetheted ki,
  • egy esetleges hosszabbítás esetén nem kell újra találkoznod a tulajdonossal, és
  • ha például nincs időd tankolni, a hiányzó üzemanyag díja utólag egyszerűen elszámolható.

A bérleti szerződés a foglalás véglegesítésével automatikusan életbe lép. Adataidat egyszer, a regisztráció során ellenőrizzük és ezt követően bármikor újra foglalhatsz felesleges papírmunka nélkül. Amellett, hogy ezzel időt takaríthatsz meg az autó átvétele során, az erdők is hálásak lesznek! 🙂

3. Akár a szomszéd utcában is bérelhetsz autót

A tulajdonosok száma folyamatosan növekszik, így Budapesten ma már több tucat helyen találhatsz autót. A hagyományos autókölcsönzőkkel ellentétben a nyitvatartás miatt sem kell aggódnod. Az autót munkaidő előtt, után, hétvégén, hétköznap, reggel vagy akár este is átveheted. Ha valamiért épp nem tudnál elmenni az autóért, némi plusz költség ellenében néhány tulajdonos házhozszállítást is vállal.

4. Az utazásnak megfelelő autó

Az ebédünktől a ruhánkon át a telefonunkig mindent az igényeinknek megfelelően választunk ki. Az autó miért lenne másképp?

Ügyintézéshez, hétvégi kiruccanáshoz vagy családi nyaraláshoz teljesen más autóra van szükség. Egy egységes flotta, vagy a megszokott kis-, közép-, vagy limuzin kategória nem mindig elégíti ki igényeinket. Az AutoPalon a kis városi autótól, az egzotikus izomautókon át, a legújabb technológiát képvieselő elektromos autókig mindent megtalálhatsz.

5. Megfizethető árakon

Az AutoPalon elérhető autók átlagéletkora jellemzően magasabb, mint a nagyobb kölcsönzők vagy céges autómegosztók kínálatában található autóké, azonban üzemeltetési költségük is alacsonyabb. A céges alternatívákkal szemben ráadásul a tulajdonosoknak nem kell munkavállalói járulékkal és egyéb céges költségekkel számolniuk, így a végeredmény egy megfizethetőbb autóbérlési alternatíva.

6. Biztonságos

Az autókat regisztráció során ellenőrizzük. A megosztásnak évjárat-, és futásteljesítménybeli korlátai is vannak. A negatív visszajelzéseket kivizsgáljuk és adott esetben az autók megosztását fel is függesztjük.

Az autók rendszeresen karban vannak tartva. A karbantartás a tulajdonosok saját érdeke is, hiszen az autókat saját maguk is rendszeresen használják, ráadásul a legtöbb esetben egy esetleges műszaki meghibásodás során az elszállítás költsége is őket terheli.

Baleset esetén ingyenes casco biztosításunknak köszönhetően a legnagyobb biztonságban tudhatod magad. Felelősséged egy biztosítási esemény során az önrészre korlátozódik, amit egy minimális napi díj fejében akár meg is felezhetsz.

7. Saját környezetedet támogatod vele

A közösségi autómegosztás használatával közvetlen környezetünket támogathatjuk. A megosztásból származó bevételből a tulajdonosok finanszírozhatják autóik fenntartását, amit aztán mások saját autó fenntartása helyett kibérelhetnek. A bevételből fennmaradó részt várhatóan a helyi boltokban, kávézókban és éttermekben költik el és ezzel a a helyi közösséget támogatják.

8. Környezetbarát

A közösségi autómegosztás használatával egy élhetőbb környezetet alakíthatunk ki.

Autóink megosztásával kevesebb autóra van szükség. A kevesebb parkoló autó több járda, biciklis út, park és játszótér, azaz egy élhetőbb környezet kialakításához vezethet.

Az autók megosztásával csökkenthetjük a CO2 kibocsátást is. A kevesebb autónak köszönhetően megspórolhatjuk az autók gyártásából származó károsanyag kibocsátást és felgyorsíthatjuk a korosodó flotta modernizációját is - a tulajdonosok a megosztásból származó jövedelemből finanszírozhatják egy újabb, fejlettebb autó vásárlását.

Iratkozz fel a hírlevelünkre