2020 változások

Biztosítás

Örömmel jelentjük, hogy az UNIQA Biztosító Zrt.-vel kötött új stratégiai megállapodásunk keretében ezentúl a meghatározott feltételeknek megfelelő autók biztonságát az UNIQA által biztosított teljes körű casco biztosítása fogja garantálni.

A korábbiakhoz hasonlóan a biztosítás továbbra is díjmentes tulajdonosoknak és bérlőknek egyaránt. A biztosítás az általános CASCO biztosítási gyakorlatnak megfelelően törés-, lopás-, elemi-, üveg-, valamint vadkárra terjed ki. A biztosítás önrésze 10%, de minimum 100 000 Ft, vagy 150kw teljesítmény feletti autók esetében 200 000 Ft. A biztosítás fix önrészét a bérlők opcionálisan egy napi díj ellenében a felére csökkenthetik.

Rendkívül fontos, hogy a biztosítás kizárólag
(i) egy az AutoPal által biztosított telematikai eszköz használata, és
(ii) az előírásnak megfelelő fényképek elkészítése és megőrzése mellett érvényes.

Biztonsági letét (kaució) eltörlése

Rengeteg panasz érkezett a biztonsági letét lekötésével kapcsolatban, így arra a döntésre jutottunk, hogy azt meglévő és új felhasználóink részére egyaránt eltöröljük.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a regisztrációkor további óvintézkedéseket vezettünk be és a bankkártya rögzítése is kötelező marad - előfordulhat, hogy meglévő felhasználóinktól is további információkat kérünk be. Egy esetleges követelés esetén továbbra is fenntartjuk a jogot, hogy a rendszerünkben rögzített bankkártyákon akár előzetes tájékoztatás nélkül is terheléseket hajtsunk végre.

Egy esetleges behajthatatlan követelés a felhasználói fiók felfüggesztését, valamint szigorú jogi intézkedéseket vonhat maga után, ráadásul a felhasználó adatait más autómegosztó és autókölcsönző cégekkel is megoszthatjuk.

Elektronikus szerződés

A jövőben nincs szükség papír alapú szerződés aláírására. A bérleti szerződés a honlapunkon történő sikeres foglalással elektronikusan jön létre, és a papír alapú, aláírt szerződéssel egyenértékű.

A szerződés továbbra is letölthető, céges költségek elszámolásához vagy egyéb célra felhasználható.

Fényképek

A jövőben minden kárigény és utólagos követelés benyújtásához kötelező lesz a bérlet elején és végén elkésztett fényképeket bemutatni. Ez alól kivételt a km túllépés-, üzemanyag-, illetve takarítási díj elszámolása jelent. Ezeknél az utólagos elszámolásoknál is szükség lehet a fényképekre, azonban kizárólag vitás esetben kérjük őket bemutatni.

A fényképeket a fenti leírásnak megfelelően kell elkészíteni és a bérlést követő legalább 15 napig megőrizni. A fényképeket javasolt mindkét félnek elkészítenie és megőriznie.

Óra alapú napi elszámolás

Annak érdekében, hogy autóink még hatékonyabb megosztását biztosítsuk, a korábban alkalmazott napszak alapú (délelőtt 0:00 - 11:59 és délután 12:00 - 23:59) napi elszámolást óra alapú elszámolásra váltottuk, ahol egy nap 24 órának felel meg.

Az új rendszernek köszönhetően például egy péntek délután 14:00-kor befejezett foglalást követően valaki pár órával később már viheti is ugyanazt az autót és a korábbi gyakorlattal ellentétben nem kell megvárni a másnap délelőttöt. Az úgynevezett előkészületi ablak alapbeállításként két óra, amit a tulajdonosok saját belátásuk szerint bármikor módosíthatnak.


A további részletekért kérjük, olvassátok át frissített tudásbázisunkat és általános szerződési feltételeinket.

Iratkozz fel a hírlevelünkre