Blog

Érdekes történetek felhasználóinktól és az autómegosztás világából, valamint hasznos tudnivalók a szolgáltatásunkkal kapcsolatban.

Autóvásárlási rohamra számíthatunk?

AutoPal - 2021.02.09.
A járvány hatására előrejelzések szerint akár közel fél millióval is nőhet az autók száma Budapesten. Autóink megosztásával megelőzhető a város parkolási és közlekedési problémáinak súlyosbodása.
Tovább

„Az autó akár egy megtakarítási alap is lehet”

AutoPal - 2020.10.15.
Az első interjúnk sikerére való tekintettel ismét leültünk beszélgetni egyik legelső tulajdonosunkkal és tapasztalatairól kérdeztük. Csaba 2018 májusa óta osztja meg cabrió BMW-jét az AutoPalon és arról mesél, hogy mire használja az így keresett pénzt.
Tovább

„Az autó arra lett kitalálva, hogy használják”

AutoPal - 2020.08.15.
Bizonyára benned is számos kérdés merül fel mielőtt először megosztanád az autódat. Leültünk az egyik tulajdonosunkkal és a tapasztalatairól kérdeztük. Csaba 2018 augusztusa óta osztja meg Lexusát az AutoPalon. Reméljük hasznosnak találod a vele készült interjút.
Tovább

COVID-19 útmutató

AutoPal - 2020.05.20.
Mindenki szeretne minél hamarabb újra útra kelni, azonban saját és mások egészségének megőrzése továbbra is aktív odafigyelést igényel mindannyiunktól. Kérjük, legközelebbi foglalásotok előtt olvassátok át és minden esetben kövessétek az alábbi útmutatót.
Tovább

2020 változások

AutoPal - 2020.05.20.
Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy szolgáltatásunk egy a vártnál hosszabb és mindannyiunk számára nehéz időszakot követően újraindul. Az elmúlt hónapokban azon dolgoztunk, hogy biztosítsunk egy az autóink megosztásához szükséges még biztonságosabb és egyszerűbb módot. Kérjük, szánjatok rá egy percet és nézzétek át a változásokat. Néhány remélhetőleg izgalmas bejelentéssel és újítással készültünk.
Tovább

5 mítosz az autómegosztásról - avagy a gondtalan autóbérlés mikéntje

AutoPal - 2019. július
Biztos előfordult már veled is, hogy autóra volt szükséged és vetted sorra a lehetséges opciókat. Elkérnéd szüleid kocsiját, de az pont szerelőnél van. Peti barátod oda szokta adni, de ők pont elutaznak. Aztán megnézed a nemzetközi autóbérlő cégeket, de azok elég drágán kölcsönöznek és sokszor több százezer forintos kaucióra van szükség. Végül jön az új “peer-to-peer” közösségi autómegosztás, amiről valahol hallottál. Béreljek magánszemélytől? - jön a logikus kérdés. - Hááát?! Nem is tudom!
Tovább

A közösségi autómegosztás pozitív környezeti hatásai

AutoPal - 2021. április 13.
Mai napjaink egyik, ha nem a legégetőbb problémája a klímaváltozás megfékezése. Az autók felelősek a teljes Európai Uniós szén-dioxid-kibocsátásnak 12 százalékáért. Az elektromos autózás önmagában nem oldja meg a problémát. Kevesebb autóra és tudatos felhasználásra is szükség van.
Tovább

A bizalom ereje

AutoPal - 2018. december
7 millió felhasználó és 300 ezer autó. Ennyi magántulajdonban álló autót osztanak meg csak Európában. Honnan tudják ezek a tulajdonosok, hogy egyben vagy, hogy egyáltalán visszakapják autóikat? Honnan tudják a bérlők, hogy a tulajdonos várni fogja őket az előre megbeszélt helyen és időben?
Tovább

Oszd meg másokkal az autódat, mi eloszlatjuk félelmeidet!

AutoPal - 2017. július
Az autómegosztás számos előnnyel jár, mind a bérlőnek, mind a tulajdonosnak. Az azonban teljesen természetes, hogy ha kedvenc autónkról van szó, szeretnénk azt jó kezekben tudni. Az alábbiakban szeretnénk eloszlatni minden, autómegosztással kapcsolatos félelmedet és megmutatni azt, hogy az esetleges kockázatoknál mennyivel többet nyerhetsz, ha belevágsz.
Tovább

Mennyit is használjuk autóinkat valójában?

AutoPal - 2017. július
Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy honnan is jön ez a szám és vajon mennyire alkalmazható a hazai viszonylatban. Ahhoz, hogy meghatározzuk autóink mennyi időt töltenek kihasználatlanul, először azt kell meghatározni, hogy mennyi időt töltenek mozgásban. A kérdéskört Paul Barter, várostervezési szakértő vizsgálta áthatólag. Elemzése során három módszert használt az autók kihasználtságának meghatározására...
Tovább

Mi az a közösségi autómegosztás?

AutoPal - 2021.02.19.
A különböző autómegosztó szolgáltatások az elmúlt években jelentősen elterjedtek. Összefoglaltuk, hogy mi is az az autómegosztás, milyen fajtái vannak, milyen előnyökkel járhat és milyen jövő előtt áll.
Tovább

Iratkozz fel a hírlevelünkre