Blog

Exciting stories from our users, news from the car sharing industry and updates on our services.

Autóvásárlási rohamra számíthatunk?

AutoPal - 2021.02.09.
A járvány hatására előrejelzések szerint akár közel fél millióval is nőhet az autók száma Budapesten. Autóink megosztásával megelőzhető a város parkolási és közlekedési problémáinak súlyosbodása.
Read more

„Az autó akár egy megtakarítási alap is lehet”

AutoPal - 2020.10.15.
Az első interjúnk sikerére való tekintettel ismét leültünk beszélgetni egyik legelső tulajdonosunkkal és tapasztalatairól kérdeztük. Csaba 2018 májusa óta osztja meg cabrió BMW-jét az AutoPalon és arról mesél, hogy mire használja az így keresett pénzt.
Read more

„Az autó arra lett kitalálva, hogy használják”

AutoPal - 2020.08.15.
Bizonyára benned is számos kérdés merül fel mielőtt először megosztanád az autódat. Leültünk az egyik tulajdonosunkkal és a tapasztalatairól kérdeztük. Csaba 2018 augusztusa óta osztja meg Lexusát az AutoPalon. Reméljük hasznosnak találod a vele készült interjút.
Read more

COVID-19 guideline

AutoPal - 2020.05.20.
We all want to get back out there as soon as possible, but maintaining our own and others health still require active attention from all of us. Please make sure to review and follow our guidline during your next rental.
Read more

2020 changes

AutoPal - 2020.05.20.
It is our pleasure to inform you that after a long and difficult period, we are relaunching our service. We have spent the last months working hard to be able to provide an even safer and easier way to share our cars. Please take a moment to review what has changed. We have some hopefully exciting new announcements and features to explore.
Read more

5 mítosz az autómegosztásról - avagy a gondtalan autóbérlés mikéntje

AutoPal - 2019. július
Biztos előfordult már veled is, hogy autóra volt szükséged és vetted sorra a lehetséges opciókat. Elkérnéd szüleid kocsiját, de az pont szerelőnél van. Peti barátod oda szokta adni, de ők pont elutaznak. Aztán megnézed a nemzetközi autóbérlő cégeket, de azok elég drágán kölcsönöznek és sokszor több százezer forintos kaucióra van szükség. Végül jön az új “peer-to-peer” közösségi autómegosztás, amiről valahol hallottál. Béreljek magánszemélytől? - jön a logikus kérdés. - Hááát?! Nem is tudom!
Read more

A bizalom ereje

AutoPal - 2018. december
7 millió felhasználó és 300 ezer autó. Ennyi magántulajdonban álló autót osztanak meg csak Európában. Honnan tudják ezek a tulajdonosok, hogy egyben vagy, hogy egyáltalán visszakapják autóikat? Honnan tudják a bérlők, hogy a tulajdonos várni fogja őket az előre megbeszélt helyen és időben?
Read more

Oszd meg másokkal az autódat, mi eloszlatjuk félelmeidet!

AutoPal - 2017. július
Az autómegosztás számos előnnyel jár, mind a bérlőnek, mind a tulajdonosnak. Az azonban teljesen természetes, hogy ha kedvenc autónkról van szó, szeretnénk azt jó kezekben tudni. Az alábbiakban szeretnénk eloszlatni minden, autómegosztással kapcsolatos félelmedet és megmutatni azt, hogy az esetleges kockázatoknál mennyivel többet nyerhetsz, ha belevágsz.
Read more

Mennyit is használjuk autóinkat valójában?

AutoPal - 2017. július
Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy honnan is jön ez a szám és vajon mennyire alkalmazható a hazai viszonylatban. Ahhoz, hogy meghatározzuk autóink mennyi időt töltenek kihasználatlanul, először azt kell meghatározni, hogy mennyi időt töltenek mozgásban. A kérdéskört Paul Barter, várostervezési szakértő vizsgálta áthatólag. Elemzése során három módszert használt az autók kihasználtságának meghatározására...
Read more

Mi az a közösségi autómegosztás?

AutoPal - 2017. május
A közösségi megosztás (sharing economy) lényege az eszközök, mint erőforrás hatékonyabb kihasználása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tulajdonunkban lévő eszközök használatát ideiglenesen valaki más részére ingyen vagy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe átengedjük. Az eszközök megosztása lehetővé teszi, hogy valamit akkor használjunk, amikor épp szükségünk van rá anélkül, hogy megvásárolnánk azt vagy a tulajdonos hátrányt szenvedne abból.
Read more

Iratkozz fel a hírlevelünkre